Miért van szükséged egy új személyiségre, hogy egy új személyes valóságot hozz létre

Megosztom a legjobbat, amit itt tanultam (bevontam dr. Joe-t is az online interjúsorozatba a legjobb szakértőkkel együtt, akik megváltoztatták az életemet).

Alexis Sclamberg, közreműködő munkatárs, vezérigazgató és alapító, az Unod a randizást és eleged van a várakozásból? Csináld ezt! című könyv írója.

Függője vagyok a személyes növekedésnek. Az összes könyvet elolvastam és rendszeresen hallgatom a teleszeminárokat és webkonferenciákat, amelyek megtanítanak arra, hogyan éljek jelentőségteljesen és tudatosan, hogyan férek hozzá igazán az autentikus énem erejéhez, hogyan meditáljak, hogyan használjam ki a potenciálomat…

Ritka az olyan alkalom, amikor megállok a tanulás folyamán. De ez történt tavaly, amikor meghallottam dr. Joe Dispenza-t Lisa Garr The Aware Show-járól beszélni. Épp Napába tartottam a San Francisco-i otthonomból, hogy egy napot tölthessek édesanyámmal (és üzleti társammal), amikor meghallottam dr. Joe interjúját.

Dr. Joe a vonzás törvényéről beszélt – egy univerzális alapelvről, amit alaposan ismerek, és amelynek nagy rajongója és követője vagyok. (Ha nem ismered, ez lényegében az az elképzelés, hogy amire gondolsz, azt létrehozod – az életed a gondolataid manifesztációja és a tetszés, tetszést vonz.)

De dr. Joe sokkal továbbvitte ezt az ötletet, amit komoly tudományos adatokkal támasztott alá. A kvantumfizikát és az idegtudományt – valódi tényeket és számokat – használta, hogy megmagyarázzon egy olyan elvet, amiről mindig reméltem, hogy igaz. Dr. Joe munkája nem érkezhetett volna jobbkor. 30 éves voltam, és depressziótól szenvedtem életemben először. Rövid futam volt – csak néhány hónap – de olyan volt, mint egy árok, amiből egyedül nem tudtam kiásni magam. A teleszeminár hallgatása után rögtön megszereztem dr. Joe könyvét és workshopját – és pár hét alatt felemelt a ködös komorságból, ami a valóságom volt az utóbbi hónapokban.

Ezért kell megosztanom a legjobbakat, amiket itt tanultam (bevontam dr. Joet az online interjúsorozatomba a legjobb szakértőkkel együtt, akik megváltoztatták az életemet).

Valóban rendelkezel az erővel, hogy az légy, aki akarsz, és úgy érezz, ahogy akarsz. És mindenkinek, akinek van elképzelése arról, hogy ki akar lenni és milyen életet akar élni, meg kell ezt tennie. Minden nap.

Így működik, nagyon röviden, dióhéjban:

Az agyad a múltad feljegyzése és a külső környezeted tükröződése.

Alapvetően ugyanazt csinálod minden nap – lényegében ugyanúgy (gondolj a rutinodra: ugyanúgy megmosod a fogad, megvan az automata pilóta jellegű zuhanyzási gyakorlatod, ugyanazon az úton mész munkába stb.). Ez a valóságod. Ugyanazokat a tapasztalatokat teremted meg, amelyek ugyanazokat az érzéseket hozzák létre. Ugyanazokat az embereket látod, akik ugyanazokat az érzelmeket váltják ki belőled. Ugyanazokra gondolsz, ugyanazt cselekszed, és ugyanazokkal az érzelmekkel élsz.

gondolatok

Naponta 60-70000 gondolatot dolgozol fel. És ezek 90%-a ugyanaz, mint ami előző nap volt.

Ugyanazok a gondolatok ugyanazokhoz a döntésekhez vezetnek. Ugyanazok a választások, ugyanazokat a viselkedési formákat fogják generálni. Ugyanaz a magatartás ugyanazt a tapasztalatot okozza, ami ugyanazt az érzelmet hozza létre, és ezután – vissza az elejére – ugyanahhoz a gondolathoz vezet.

A jó hír az, hogy meg tudod változtatni a mintát.

De a változáshoz tágabban kell gondolkodnod, mint a környezeted és mint az életed körülményei.

Természetesen könnyű annak maradni, akik vagyunk és a megszokottban ragadni. Felhívom a figyelmed: a gondolataid megváltoztatása olyan, mint egy teljes munkaidős munka az elején. Emlékszem, amikor elkezdtem ezt, újra és újra megálltam és újrakezdtem – egész nap, a gondolatokat, amikre nem akartam többé gondolni, olyan gondolatokkal helyettesítettem, amikre akartam gondolni.

Minden alkalommal, amikor olyanra gondoltam, amire nem akartam, feltartottam magamban egy piros STOP táblát. Szinte egész nap ez ment. De mielőtt észbe kaptam, jobban éreztem magam, mint valaha – megtanítottam az agyam, hogy megismételje a jó, a boldog és optimista gondolatokat, és ezek cserébe jó, egészséges, boldog érzelmeket, viselkedést és szokásokat eredményeztek, és természetesen emellett váratlanul csodálatos élményeket is (új szerelmet, új karriert… dr. Joe tanításának köszönhetően nagyon sok mindent értem el).

Elmondom Nektek, működik.

Forrás: Huffpost.com

Ajánlott könyv:

engedd el önmagad