A hála gazdagság, a panaszkodás szegénység; ez az életed aranyszabálya, akár az egészségedről, akár a munkádról, a kapcsolataidról vagy a pénzedről legyen szó. Minél mélyebb hálát tudsz érezni a meglévő gazdagságodért – bármilyen csekély is az –, annál gazdagabbá válsz majd. És minél többet panaszkodsz ezzel kapcsolatban, annál szegényebb leszel.

 

„Az élet csak a hála által válhat gazdaggá.” –
Dietrich Bonhoeffer lutheránus lelkész

 

A mai varázsgyakorlat az egyik leggyakoribb pénzzel kapcsolatos panaszt hivatott hálává változtatni. Ez a gyakorlat kettőzött erővel képes jó irányba terelni az anyagi helyzetedet, ugyanis egy panaszt, amely szegénnyé tesz, a hálával helyettesít, ami képes varázsütésre gazdagságot hozni.

A legtöbb ember nem is tudatosítja magában, mennyit panaszkodik a pénzzel kapcsolatban; anélkül teszi, hogy egyáltalán belegondolna. Panaszkodni nem csak szavakkal lehet, a gondolatok ugyanúgy számítanak – és sokan egyáltalán nincsenek tisztában azzal, mi jár a fejükben. Bármely panaszos, negatív, irigy vagy aggodalmaskodó gondolat, amely a pénzzel áll kapcsolatban, szó szerint szegénységet szül. A leg gyakrabban persze olyankor panaszkodunk, ha pénzt kell kiadnunk valamire.

Ha nincs elég pénzed, valószínűleg a számlák jelentik az egyik legnagyobb terhet. Úgy tűnhet, gyorsabb ütemben érkeznek, mint ahogy be tudnád fizetni őket. Csakhogy amikor a számlákkal kapcsolatban panaszkodsz, valójában a pénzzel kapcsolatban panaszkodsz, a panaszkodás pedig szegénységben tart.

Amikor az embernek nincs elég pénze, általában esze ágában sincs hálát érezni a számláiért. Pedig épp ez az, amit tenned kell, ha több pénzre vágysz. A gazdag élethez mindenért hálásnak kell lenned, ami bármilyen módon a pénzhez kapcsolódik. Ha tehernek tartod a számlák befizetését, nem vagy hálás. Fordítsd meg a dolgot! Légy hálás az árukért és szolgáltatásokért, amelyeket a számlák kiállítóitól kaptál. Ez egy rendkívül egyszerű lépés, mégis óriási hatást gyakorol majd a pénz ügyi helyzetedre. Szó szerint pénzmágnes válik belőled!

Ahhoz, hogy képes légy hálát érezni a számlák láttán, gondolj arra, mennyi előnnyel jár számodra a kiszámlázott áru vagy szolgáltatás. Ha lakbért vagy jelzáloghitelt fizetsz, legyél hálás azért, hogy van otthonod, ahol lakhatsz. Gondolj bele, hol lennél most, ha csak úgy juthattál volna lakáshoz, ha minden pénzt összeszedsz rá, és az egészet egyben kifizeted? Mihez kezdenél, ha nem lennének hitelintézetek és egyéb olyan helyek, ahol kölcsönt lehet felvenni? A legtöbb ember bizony az utcán élne. Úgyhogy legyél hálás a banknak vagy a főbérlődnek, hiszen nekik köszönheted, hogy van fedél a fejed felett.

 

 

Amikor a gázért vagy az áramért fizetsz, gondolj a fűtésre és a klímára, a forró fürdőkre, és arra a sok berendezésre, amit használsz – mindezt a szolgáltatásnak köszönheted. Ha a számla telefon- vagy internetdíjról szól, képzeld el, milyen nehéz lenne az életed, ha csak úgy tudnál beszélni emberekkel, hogy személyesen felkeresed őket. Gondolj arra, hányszor hívtad a családodat és a barátaidat, hányszor küldtél és kaptál e-maileket, és hányszor jutottál hozzá gyorsan fontos információkhoz az internet segítségével. Mindezek a nagyszerű szolgál tatások a rendelkezésedre állnak. Legyél hát hálás értük, és mondj köszönetet, amiért a vállalatok megelőlegezik neked ezeket a lehetőségeket, még mielőtt fizetnél.

Amióta felfedeztem a hálában rejlő lenyűgöző erőt, minden csekkre, mielőtt befizetem, ráírom a következő varázsigét: „Köszönöm – fizetve!” Soha egyetlenegyet sem felejtek el kiegyenlíteni. Kezdetben, amikor még nem volt annyi pénzem, hogy zökkenőmentesen fizessem a számláimat, ugyanígy alkalmaztam a hála varázserejét. Akkoriban azt írtam a csekkekre: „Köszönöm a pénzt!” Aztán, amikor meglett a forrás, amiből be tudtam fizetni, hozzátettem: „Köszönöm – fizetve!”

Ma te is ezt fogod tenni.

Keresd elő az összes olyan csekket és számlát, amit még nem fizettél be, és vesd be a hála varázserejét. Írd rájuk: Köszönöm a pénzt!”, és légy hálás, hogy be tudod fizetni őket – függetlenül attól, hogy megvan-e rá a forrás vagy sem. Ha a legtöbb számládat online kapod és fizeted, a legközelebbi online számlát továbbítsd magadnak e-mailként, és írd be a tárgy mezőbe nagybetűkkel: KÖSZÖNÖM A PÉNZT.

Ha ezzel megvagy, keress tíz olyan számlát vagy csekket, amit már befizettél, és írd rá mindegyikre a varázsigét: „Köszönöm – fizetve!” Közben gondolj arra, milyen nagyszerű, hogy volt elég pénzed rendezni őket. Érezd át a hálát. Minél inkább képes vagy köszönetet mondani a már kifizetett számláidért, annál több pénzt fogsz varázsütésre magadhoz vonzani.

 

 

A mai naptól kezdve tedd szokásoddá, hogy amikor befizetsz egy számlát, mindig végiggondolod, milyen nagyszerű szolgáltatást kaptál a pénzedért cserébe, és írd rá a csekkre: „Köszönöm – fizetve!” Ha pedig nincs elég pénzed, hogy kifizesd, ismét csak használd a hála erejét, és írd rá: „Köszönöm a pénzt!”, közben pedig érezd úgy magad, mintha azért mondanál köszönetet, mert megvan a forrásod a rendezéséhez.

Ha hálás vagy a pénzért, amit kiadsz, az garantálja, hogy még kapni fogsz. Olyan ez, mintha egy mágneses fonal kötne össze a pénzzel – ha elengeded, mindig visszalendül hozzád. Néha ugyanannyi pénz tér vissza, néha a tízszerese vagy a százszorosa. A mágneses fonal pedig nem más, mint a hála. A visszakapott bőség mértéke nem attól függ, hogy mennyi pénzt adsz ki, hanem attól, hogy mennyi hálát érzel. Egy tízezer forintos csekk befizetésekor is érezhetsz magadban annyi hálát, hogy azzal százezer forintokat vonzol magadhoz.

 

9. számú varázsgyakorlat

A pénzmágnes

1.Vedd számba az áldásaidat, írj a listádhoz tíz áldást az életedből, és mindegyik mellé jegyezd fel, miért vagy hálás érte. Olvasd át újra a listát, és minden egyes áldás után mondd ki: köszönöm, köszönöm, köszönöm, közben pedig érezd át a hálát, amennyire csak tudod.

2. Fogd az összes olyan csekket és számlát, amit még nem fizettél be, és vesd be a hála varázserejét. Írd rájuk: „Köszönöm a pénzt!”, és érezz hálát, amiért be tudod fizetni őket – függetlenül attól, hogy rendelkezésedre áll-e rá a forrás, vagy sem.

3. Keress tíz olyan számlát vagy csekket, amelyeket már befizettél, és írd rá mindegyikre a varázsigét: „Köszönöm – fizetve!” Közben gondolj arra, milyen nagyszerű, hogy volt elég pénzed a rendezésükhöz. Érezz érte őszinte hálát!

4. Mielőtt este elaludnál, vedd a kezedbe a Varázskövedet, és a köszönöm varázsige kimondásával adj hálát a legjobb dologért, ami ma történt veled.

 

Forrás: A Varázslat

 

 

Ajánlott könyvek:

A LEGNAGYOBB TITOK

A siker alapelvei könyv

A varázslat

A hős