Rhonda Byrne A Varázslat című könyve szerint meg kell tanulnunk hálásnak lenni mindazért, amink van. A hála varázslatos ereje pedig beindítja majd a jó irányú változásokat. Hiszen, ha hálát érzünk minden kis semmiségért és óriási dologért, amiért csak hálásak lehetünk, tulajdonképpen beleszeretünk az életünkbe.

A törvény szerint adnunk kell ahhoz, hogy kaphassunk. Ha hálát adunk mindenért, cserébe megkapunk mindent. A varázsige tehát egyetlen szó, amely megváltoztat mindent. Ez a szó pedig a köszönöm.

Ha valóban változtatni akarunk valamin, akkor az új szokás meggyökereztetéséhez 28 napra van szükség. Ennyi idő kell ahhoz, hogy a régi program elhalványuljon, az új pedig megerősödjön. Rhonda Byrne tehát 28 napos tervet dolgozott ki arra, hogy életformánkká váljon a hála, s ezáltal működésbe lépjen az életünkben a varázslat.

 

„Amikor reggel felkelsz, gondolj arra, milyen kiváltság életben lenni, gondolkodni, örülni, szeretni.”

Marcus Aurelius római császár

 

A legegyszerűbben és a legkönnyebben azzal garantálhatod, hogy az előtted álló nap varázslatos legyen, ha a reggeledet hála tölti el. Építsd be a hálát a reggeli teendőid közé, és egész nap érzed és látod majd varázslatos hatását.

Minden egyes reggel telis-tele van lehetőségekkel arra, hogy köszönetet mondj. Még az idődet sem kell vesztegetned, hiszen ezt a gyakorlatot könnyen beillesztheted mindennapos, megszokott teendőid közé. Ráadásul létezik egy plusz előnye annak, ha a reggeledet megtöltöd a hála érzésével, hiszen épp a rutintevékenységek során tudsz a legtöbbet ártani magadnak a negatív gondolataiddal, anélkül hogy egyáltalán észrevennéd. Ha azonban az elmédet azokra a dolgokra fókuszálod, amelyekért hálás lehetsz, nem marad hely és idő az ártó gondolatoknak. Ez után a gyakorlat után sokkal vidámabban és magabiztosabban vághatsz neki az előtted álló napnak – tudván, hogy nagyszerű lesz –, ennek hatására pedig a szemed láttára történik majd meg a varázslat.

Valahányszor új napra ébredsz, mielőtt még megmozdítanád a tagjaidat, mielőtt még bármit is tennél, mondd ki a varázsigét: köszönöm. Mondj köszönetet a tényért, hogy életben vagy, és kaptál még egy napot. Az élet ajándék; minden egyes nap ajándék. Ha valóban belegondolunk, felfoghatatlan, hogyan is kelhetünk fel egyáltalán anélkül, hogy hálát adnánk az előttünk álló napért. Most talán azt gondolod, hogy egy új napban nincs semmi különleges. Akkor viszont képzeld el, milyen lenne, ha nem adatna meg! Épp ezért mindegy, milyen álmos vagy, nem számít, hogy az ébresztőóra hangjára keltél egy sűrűnek ígérkező munkanap reggelén, vagy hétvége lévén jól kialudtad magad – abban a pillanatban, hogy kinyitod a szemed, mondj köszönetet életed új napjáért.

Mondj köszönetet a mögötted álló éjszakai pihenésért! Olyan szerencsés vagy, hogy ágyban alhattál, párnák között? Köszönd meg! Amikor a lábad először érinti a földet, mondd: köszönöm. Van fürdőszobád? Köszönd meg! Csak el kell fordítanod a csapot, és máris friss, tiszta vízhez juthatsz? Köszönd meg! Képzeld el azt a rengeteg embert, akik a csatornákat ásták, és lefektették a csöveket a földbe, szerte az országban, a városban és az utcában, hogy te mindig csodálatos, tiszta és meleg vízhez juthass. Köszönd meg! Miközben a fogkeféért és a fogkrémért nyúlsz, mondd: köszönöm. Ha ezek nem lennének, a te napod sem kezdődne ilyen kellemesen. Mondj köszönetet a törülközőért, a szappanért, a tükörért, és mindenért, ami a fürdőszobában található, és arra szolgál, hogy te frissen és tisztán nézhess elébe a napnak.

 

Miközben öltözöl, gondolj arra, milyen szerencsés vagy, hogy vannak ruháid, amelyek közül válogathatsz. Köszönd meg őket! Gondolj bele, hány ember munkája van abban a néhány ruhában, amit egyetlen nap alatt viselsz. Az egyes darabok nagy eséllyel a világ különböző pontjairól származnak. Köszönd meg mindenkinek! Van cipőd? Szerencsés vagy! Képzeld el, milyen lenne az élet nélküle! Köszönd meg a cipődet!

 

„Engem mindig lenyűgöz egy új nap ígérete: friss kezdet, még egy esély, és talán egy csipetnyi varázs is,
amely valahol a reggelen túl vár.”

J. B. Priestley  író és drámaíró

 

Tedd a mai napodat a lehető legjobbá azáltal, hogy beveted a koncentrált hála erejét, és beépíted a varázslatot a reggeli teendőid közé. Attól a pillanattól kezdve, hogy kinyitod a szemed, egészen addig, hogy felhúzod a cipődet, minden egyes alkalommal, amikor használsz vagy megérintesz valamit, mondd ki a varázsigét: köszönöm. Nem számít, ha nem szoktál reggelente zuhanyozni vagy cipőt húzni, a Varázsreggelgyakorlatot bármire alkalmazhatod, amit a nap ezen szakában általában teszel. Ha az első dolgod az, hogy felkelsz és megreggelizel, akkor az evéssel kapcsolatban mondd: köszönöm. Adj hálát a reggeli kávédért, teádért, gyümölcslevedért vagy pirítósodért. Ezek a dolgok teszik élvezetessé az ébredést, és ezek adnak energiát az előtted álló naphoz.

Legyél hálás a konyhai eszközökért, amelyeket a reggelid elkészítéséhez használsz – a hűtőért, a főzőlapokért, a sütőért, a kenyérpirítóért, a kávéfőzőért vagy a teáskannáért.

Én minden áldott nap – kivétel nélkül – köszönetet mondok, amikor az ágyból kikelve az egyik lábam megérinti a talajt, majd ugyanezt megismételem a másikkal is. Aztán, miközben a fürdőszoba felé tartok, folytatom ezt a gyakorlatot, és minden egyes lépésnél azt mondom magamban: köszönöm. A fürdőszobában szintén köszönetet mondok, valahányszor megérintek vagy használni kezdek valamit. Így aztán, mire felöltözöm és készen állok a napra, olyan jól érzem magam, hogy majd kiugrok a bőrömből. Ebből tudom, hogy a hála működésbe lépett, és biztosan varázslatos napom lesz. Napközben aztán valóban úgy érzem magam, mintha varázserővel lennék felvértezve, hiszen egyik jó dolog a másik után történik velem. Én pedig minden egyes újabb jó dologgal egyre hálásabb leszek, ami még inkább felgyorsítja a varázslat működését, és még több jó dolgot vonz felém. Ugye neked is volt már olyan napod, amikor egyszerűen minden sikerült? Épp ezt fogod érezni, ha a Varázsreggel-gyakorlatot végzed, csak épp megsokszorozva.

 

11. számú varázsgyakorlat: VARÁZSREGGEL

  • Reggel, amikor új napra ébredsz, még mielőtt bármit tennél, mondd ki a varázsigét: köszönöm.

 

  • Attól a pillanattól kezdve, hogy kinyitod a szemed, egészen addig, míg befejezed a készülődést, mondogasd a köszönöm varázsigét, valahányszor megérintesz vagy használni kezdesz valamit.

 

  • Vedd számba az áldásaidat, írj a listádhoz tíz áldást az életedből, és mindegyik mellé jegyezd fel, miért vagy hálás érte. Olvasd át újra a listát, és minden egyes áldás után mondd ki: köszönöm, köszönöm, köszönöm, közben pedig érezd át a hálát, amennyire csak tudod.

 

  • Mielőtt este elaludnál, vedd a kezedbe a Varázskövedet, és a köszönöm varázsige kimondásával adj hálát a legjobb dologért, ami ma történt veled.

 

Forrás: A Varázslat

 

Ajánlott könyvek:

A varázslat

A titok

Az erő