„Nem a testünk, a birtoktárgyaink vagy a karrierünk vagyunk. Valódi lényünk az Isteni Szeretet, mely Végtelen.”

[Dr. Wayne W. Dyer (1940–2015)]

Vannak olyan emberek, akik mélyen megérintik szívünket. Nekem Wayne Dyer volt ez a személy.

Wayne W. Dyer, Te voltál az egyik legcsodálatosabb, legalázatosabb és leghitelesebb ember, aki valaha élt a Földön. Oly sokat tanultam tőled! Megtanítottál rá, hogyan legyek alázatos, hogyan éljek szeretetben, hogyan éljem a magam igazságát és tiszteljem azt, aki valójában vagyok. Megtanítottad, hogyan legyek jobb változata önmagamnak, és ezért örökre hálás leszek. Köszönöm, hogy megosztottad velünk szeretetedet, tudásodat és bölcsességedet!

A világ jobb hely lett pusztán a létezésed által. Nagyon fogsz hiányozni!

Wayne Dyer 15 leckéje az élethez

1. Az együttműködés egészségesebb a versengésnél

Dolgozzunk saját személyiségünkön olyan szorgalmasan, hogy ne jusson időnk a másokkal való versengésre! Egy cipőben járunk, és az elkülönültség érzése csak gyengít bennünket, még több fájdalmat és szenvedést okozva.

„Ha folyton csak rohanunk, mindig azzal vagyunk elfoglalva, hogy megelőzzünk valaki mást, ha a másik teljesítménye az, ami motivál bennünket, akkor a másiknak hatalma van felettünk.”  (Wayne Dyer)

2. Ha szeretünk valakit, nem próbáljuk megváltoztatni

Ha igazán vonzódunk valakihez, akkor olyannak szeretjük, amilyen, nem pedig olyannak, amilyennek gondoljuk, hogy lennie kéne. Nem erőszakoljuk rá az akaratunkat és nem próbáljuk folyamatosan megváltoztatni.

„A szeretet azt jelenti, hogy képesek és hajlandóak vagyunk hagyni a másikat olyannak, amilyen lenni szeretne, és nem várni el tőle, hogy kielégítse a mi igényeinket.” (Wayne Dyer)

3. Az ignorancia nem áldás

Hagyd, hogy elméd nap mint nap egyre nyíltabbá váljon, ne minősítsd a dolgokat, és boldogabb leszel! Ha mindig nemet mondunk a „furcsa” ötletekre, dolgokra, eseményekre, emberekre, hogyan is várhatnánk, hogy fejlődjünk? Próbáljunk ki új foglalatosságokat, tartsunk ki mellettük, és ha nem válik be, engedjük el! Ilyen egyszerű!

„Az ignorancia legmagasabb foka az, ha visszautasítunk valamit, amiről semmit nem tudunk.” (Wayne Dyer)

4. Nem a világ áldozatai vagyunk

Amikor olyasmiket mondunk, hogy „Felbosszantasz!” „Nem hiszem el, hogy így bánsz velem!”, akkor az áldozat szerepébe helyezkedünk. Vállaljunk felelősséget gondolatainkért, érzéseinkért és tetteinkért, és így visszaszerezzük erőnket a rajtunk kívül álló hatalmaktól. Ha valami negatívval találkozunk, reagálás helyett VÁLASZOLNI fogunk, bárminek és bárkinek. Már nem áldozatok leszünk, hanem olyasvalakik, akik tudatában vannak belső erejüknek.

„Az, hogy az emberek hogyan bánnak veled, az ő karmájuk. Az, hogy hogyan reagálsz, a tied.” (Wayne Dyer)

nő utazás nyár

5. Az egyedüllét élvezete

Ha jól érezzük magunkat a bőrünkben és szeretjük önmagunkat, nem fogunk félni az önállóan töltött időtől. Ugyanannyira fogjuk élvezni az egyedüllétet, mint a legkedvesebb szeretteink körében töltött időt.

„Nem leszel magányos, ha szereted az illetőt, akivel egyedül vagy.” (Wayne Dyer)

6. A visszautasítás megerősít

Ha szívünkre és intuíciónkra hallgatunk, és bízunk a kapott útmutatásban, mindig tudni fogjuk, mit tegyünk, merre lépjünk tovább. Akárhány ajtó záródik is be előttünk, nem adjuk fel. A visszautasítás nem megkeserít, hanem erőssé tesz.

„Légy hálás mindenkinek, aki nemet mondott! Nekik köszönheted, hogy egyedül is boldogultál.” (Wayne Dyer)

7. Az önértékelés nem mások jóváhagyásából ered

Ha folyamatosan kívülről várjuk az elismerést, soha nem leszünk boldogok. Mindannyian mások vagyunk és máshogy érzékeljük az eseményeket, de mások rólunk alkotott véleményét nem igazán tudjuk befolyásolni. Mások álláspontja nem a mi kezünkben van, úgyhogy akár fel is hagyhatunk azzal, hogy megpróbáljuk mindenkinek a tetszését elnyerni, kezdjünk inkább önmagunknak kedvére tenni! Mi magunk vagyunk az a személy, aki leginkább számít, és ha nem vagyunk elégedettek önmagunkkal, jó eséllyel mások sem lesznek azok.

„Az önértékelés nem mások jóváhagyásából ered. Azért vagyunk értékesek, mert mi magunk úgy döntünk, hogy azok vagyunk. Ha mások megítélésétől függ önértékelésünk, az valójában nem önértékelés, hanem más-értékelés.” (Wayne Dyer)

8. Nem azt vonzzuk, amit akartunk, hanem amik vagyunk

Sokan azt hiszik, hogy a Vonzás Törvénye alapján, ha elég hosszan összpontosítunk arra, amit szeretnénk, akkor meg is kapjuk azt. Ez azonban nem így működik. Ha megtisztítjuk elménket és szívünket, csodálatos dolgokat fogunk az életünkbe vonzani, többé már nem mi fogjunk a bőséget hajszolni, hanem a jólét fog minket. Ha azonban tudatunkat és lelkünket a pesszimizmus és a borúlátás tölti ki, akkor a negativitás fog megjelenni az életünkben különféle formákban.

„Ha azzal vagyunk elfoglalva, hogy legyőzzük a másikat és mindenáron nyerjünk, egészen biztosan e gondolkodásmódnak megfelelő dolgokat fogunk az életünkbe vonzani – függetlenül attól, hogy minden nap jógázunk és fejen állva mantrázunk.” (Wayne Dyer)

9. Nincs korlátozva, hogy mennyit érhetünk el

Teljesítményünknek csak olyan dolgok szabnak határt, amiket mi magunk vettünk a nyakunkba.

„Ha a korlátainkat bizonygatjuk, pontosan azok a korlátok jelennek meg az életünkben.” (Wayne Dyer)

10. A „menny a földön” döntés, melyet meg kell hoznunk, nem hely, melyet meg kell találnunk

Ha a rosszra összpontosítasz, csak a pusztulást fogod látni és az életedbe vonzani; ha a jóra koncentrálsz, akkor az ideálisat veszed észre és hívod a létezésedbe..

„Szeretetteli emberek szeretetteli univerzumban élnek. Ellenséges emberek ellenséges univerzumban élnek. A két univerzum ugyanaz.” (Wayne Dyer)

mennyország

11. Nem kell mindenen aggódni

Bármennyire is hihetetlen, létezik egy láthatatlan erő, mely megteremtette a világot, az egész Univerzumot. Ez az energia abban a pillanatban elérhetővé válik számunkra, amint felhagyunk azzal, hogy egyedül próbálunk megoldani mindent, és hagyjuk, hogy az események menjenek a maguk természetes útján és magukkal sodorjanak bennünket.

„Jó reggelt, itt Isten beszél. Ma én intézem ügyes-bajos dolgaidat. Köszönöm, nincs szükségem a segítségedre. Legyen szép napod!” (Wayne Dyer)

12. Már minden megvan bennünk, amire szükségünk van

Mindenünk megvan már most, ezen a helyen és ebben az időben, semmiben nem szenvedünk hiányt. Töltsünk legalább napi öt percet csöndben, és idővel ráébredünk, hogy a BOLDOGSÁGHOZ, BÉKÉHEZ, BŐSÉGHEZ és minden más jóhoz vezető út mindig nyitva áll előttünk.

„Mindenünk megvan már most, ami a teljes békéhez és határtalan boldogsághoz szükséges.” (Wayne Dyer)

13. A személyes fejlődésnek nincs határa

Személyes fejlődésünk nem ér véget az iskola befejeztével. Ha már nem mozdulunk előre, azt is mondhatjuk, hogy már nem élünk.

Azok, akik előszeretettel minősítenek, azt mondják, „Ezen a területen kész vagyok, már nem fogok változni.” „Ha kész vagy, mint egy legyártott termék, akkor már nem fejlődsz tovább.” (Wayne Dyer)

14. Légy realista és számíts a csodára

Az Univerzumban hatalmas energia lakozik, egy erő, amely mindennek a forrása. Amint ráhangolódunk valódi legbelső lényünkre, ez az erő elérhetővé válik számunkra, és csodákat fog művelni saját és szeretteink életében.

„Ha hiszünk magunkban és felismerjük lelkünk értékét és isteni eredetét, képesek leszünk csodákat művelni.” (Wayne Dyer)

15. Hallgass a szívedre, és sikeres leszel

Kevesen jutunk el oda, hogy e hatalmas igazságot felismerjük, és eszerint éljünk. Ha meglátjuk életünk célját és értelmét, és figyelmünket arra összpontosítsuk, hogy a legjobb szolgálatot tegyük a világnak, a bőség szabadon fog életünkbe áramolni, és olyan boldogságot fogunk megtapasztalni, melyről álmodni se mertünk.

„A bőség alappillére, hogy azzal foglalkozzunk, amit szeretünk.” (Wayne Dyer)

Szeretettel: Luminita

Forrás: Purposefairy.com

Ajánlott könyv:

Wayne W. Dyer – Spirituális megoldás minden problémára