Amikor evésről van szó, valamilyen oknál fogva néhány ember inkább a villák felé húz, mások pedig a kanalak felé. Arra is rájöttem már, hogy én egy „kanalas ember” vagyok. A villák túl gyengédek nekem – én szeretek belemerülni, mint egy buldózer, és a kanalakkal meríthetek, halmozhatok és válogathatok minden falatnál. Megnyugodhattok, nem próbállak meggyőzni titeket arról, hogy gyertek át az élet kanalas oldalára… ez csak a saját furcsa magyarázatom.

Ettől függetlenül, talán a kanalak iránti megmagyarázhatatlan vágyam miatt vagyok ekkora turmixtál-függő. Az olvadós fagyira hasonlító turmixtálak ugyanolyan jótékony hatásúak, mint a superfoodturmixok, de egy kicsit krémesebb/jegesebb a textúrájuk. Kanalazhatók. És amikor megszórjuk őket kedvenc feltétjeinkkel – az édes gyümölcsöktől kezdve a ropogós dióig –, az igazi jutalomszámba megy. A csokis-açaís tál az új superfood-mennyországom.

Mindenből a legjobb: az açaí minden krémessége csokival összekeverve egy igazi íz-olvasztótégelyt hoz létre. Ez a turmixtál a hozzáadott proteintől hosszú távon is tápláló lesz.

1 adag elkészítéshez:

1 fagyasztott banán
1 evőkanál acaí por
2 teáskanál zúzott kakaóbab
1 evőkanál kendermag
1,5 evőkanál a kedvenc csokis proteinporodból
1/2 csésze mandulatej (nem édesített)
1/4 csésze fagyasztott áfonya (a szín miatt, elhagyható)
Folyékony sztívia (vagy más tetszőleges édesítő, az íz miatt)

Ötletek a feltétre: kókuszchips vagy -szirom, granola, friss bogyók, banán, goji bogyó, zúzott kakaóbab

Keverjük össze a banánt, az açaí port, a zúzott kakaóbabot, a kendermagot, a proteinport, a mandulatejet és az áfonyákat egy jeges, lágy turmixban. Kóstoljuk meg, és ha kell, adjuk hozzá a kívánt mennyiségű sztíviát vagy más édesítőt (a turmix édessége attól is függ, hogy milyen proteinport használtál), és keverjük össze még egyszer. Öntsük ki egy tálba, és tegyük rá a választott feltéte(ke)t. Azonnal tálaljuk.

www.juliemorris.net

superfood_banner_670x200c-01