Byron Katie

A Byron Katie által létrehozott önsegítő munkamódszer újszerűsége és hatalmas sikere abban áll, hogy megkérdőjelezi a gondolatainkat, melyeket addig mind igaznak hittünk.

Rájöttem, hogy amikor elhiszem a gondolataimat, szenvedek, amikor viszont nem hiszem el őket, nem szenvedek, és ez igaz minden egyes emberi lényre.A szabadság ennyire egyszerű. Úgy találtam, hogy a szenvedés választható, opcionális. Olyan örömre leltem magamban, ami sosem tűnik el, egyetlen pillanatra sem. És ez az öröm mindenkiben ott van ugyanúgy.

Byron Katie

Byron Katie 1986-ban megtapasztalta a „valóságra ébredést” (ahogyan ő ezt az élményt nevezi). Azóta százezrekkel ismertette meg a Munka áldásait szerte a világon.

Négy kérdésből álló módszerét, „A Munkát” (The Work) tanítja Észak-Amerikában és Európában magánembereknek és kormánytestületeknek, valamint iskolákban, börtönökben, kórházakban. A Munkához nem kell más, mint papír, ceruza, egy kis önismeret, és jöhetnek a kérdések: 1. Igaz? 2. Egészen biztosan tudod, hogy igaz? 3. Hogyan reagálsz, amikor elhiszed ezt a gondolatot? 4. Ki lennél a gondolatod nélkül? – és megint, megfordítva. A négy egyszerű kérdés minden emberi helyzetre alkalmazható. A „Szükségem van a szerelmedre – vagy mégsem?” című könyvében a szerelem és a párkapcsolatok területét elemzi.

Nyilvános fellépésein kívül üzleti környezetben, egyetemeken, iskolákban, börtönökben és kórházakban, valamint különböző felekezeteknek tanította a Munka lépéseit.

Honlapja: www.thework.org

A szerző könyvei

    Feed has no items.

Cikkek a szerzőtől: