Deepak Chopra

Az a boldogság, amely egy adott okból fakad, a nyomorúság egyik formája csupán, hiszen az adott okot bármely pillanatban elvehetik tőlünk.

Deepak Chopra

Deepak Chopra (1946. Új-Delhi, India) indiai származású orvos, író, az amerikai New Age mozgalom kiemelkedő szereplője.
Amerikában tanult, és 1971-ig endokrinológusként tevékenykedett. Jelenleg a kaliforniai La Jollában lévő Chopra-központ fő tisztviselője, az Amerikai Ajurvédikus Egyesület elnöke, illetve a Maharishi Ajurvéda Gyógyközpont főorvosa.

Dr. Chopra huszonöt könyvet írt, amelyeket harmincöt nyelvre fordítottak le ezidáig.

1999-ben a Time magazin beválasztotta a Század Első 100 Hőse közé, és az „alternatív gyógyászat költő-prófétájának” nevezte.

Világszerte elme/test gyakorlatokat tanít, és oktatási programokat tart. Nagyra értékelik munkásságát, amely a hagyományos keleti elveket honosította meg a nyugati világban.

A Föld nem törekszik arra, hogy forogjon a tengelye körül, hanem az a természete, hogy szédületes sebességgel forogjon és száguldjon az űrben. A kisbabák természete, hogy boldogok. A Nap természete, hogy sugárzik. A csillagoké az, hogy ragyognak és sziporkáznak. Az emberi természetből pedig az adódik, hogy álmai fizikai formában is megnyilvánulnak, könnyedén és erőfeszítés nélkül.

Deepak Chopra

A szerző könyvei

 • Titkok könyve

  „Te vagy a titkok könyve, amely csak arra vár, hogy […]

 • Az élet hét...

  HA BÁRMIKOR ÚGY ÉRZED, HOGY A RÉGI, MEGSZOKOTT MÓDON […]

 • A jóga hét...

  Formáld egyszerre tested és lelked, jógázz, és ismerd […]

 • Buddha

  „Két csapdát kell elkerülnünk az igazsághoz […]

Cikkek a szerzőtől:

Deepak Chopra a Buddha c. könyvről

Deepak Chopra a Buddha c. könyvről

Amikor hozzáláttam e könyv megírásához, összeszedtem minden bátorságomat, és új szereplőket, új eseményeket alkottam a világ egyik valaha is élt leghíresebb emberének élettörténetében. Buddha híres volt, ez már igaz, de…
bővebben