Don Miguel Ruiz

Ha egyszer megtapasztalod, mit jelent a boldogság állapota, nagyon megtetszik majd. Rájössz, hogy a földi Paradicsom valóság – a mennyország tényleg létezik. Ha tudod, hogy a mennyek országa valóság, akkor arra is rádöbbensz, hogy ott is maradhatsz, csak rajtad áll, hogy megteszed-e az ehhez szükséges erőfeszítéseket.

Don Miguel Ruiz

Don Miguel Ruiz ismert spirituális tanító és nemzetközi bestselleríró. Az elmúlt három évtizedet azzal töltötte, hogy kiváló emberismeretének hála tanítványait kalauzolta a személyes szabadság felé vezető útjukon. Barbara Emrysszel közösen írt könyve, a The Toltec Art of Life and Death: A Story of Self Discovery 2015. október 27-én jelent meg.

Tizenhárom testvér közül a legkisebbként született egy vidéki mexikói családba. Szülei gyógyítók és az ősi tolték hagyományok gyakorlói voltak. Az orvosi egyetemet fiatalon végezte el Mexikóvárosban, majd idegsebészként dolgozott Tijuanában bátyjával. Életét egy csaknem végzetes autóbaleset változtatta meg, amely a hagyományos orvoslás elhagyására és az élet és emberi lét alapvető igazságainak tudatosítására kényszerítette. Édesanyja és rajta keresztül az ősi tanítások segítségével fedezte fel saját tudatossághoz vezető útját, amellyel tökéletesen megértette a fizikai univerzum és az elme virtuális világát.

A tolték mitológia és a tudományos megközelítés ötvözésével Don Miguel Ruiz egyesítette az ősi tudást a modern fizikával és a gyakorlattal, új irányzatot létrehozva az igazságot és valódi önmagukat keresők körében. Világszerte több millióan olvasták legelső sikerkönyvét A négy egyezséget, amely gyakorlati tanácsokat ad a hosszú távú személyi fejlődéshez.  

A négy egyezséget először 1997-ben adták ki, azóta az Egyesült Államokban több mint 5 millió, világszerte pedig 7 millió példányban kelt el. Harmincnyolc nyelvre fordították le, 7 évig szerepelt a The New York Times bestsellerlistáján, az évtized 36. legtöbbet eladott könyve lett. Don Miguel könyvei közé tartozik még A szeretet iskolája, és a fiával, don José Ruizzal közösen írt The New York Times bestseller, Az öt egyezség. Mindegyik könyve nemzetközi bestseller lett.

Bölcsessége tiszteletet ébresztett az egész világon. Életét küldetésének szentelte, az életmódváltást és a tartós átalakulást mindig gyakorlati tanácsokkal segítette. 

Don Miguel 2002-ben szívrohamot kapott, amely majdnem végzetes kimenetelűnek bizonyult. A szívroham és az azt követő kóma eredményeképpen szíve mindössze 16%-os teljesítménnyel működött, és állandó fájdalmai voltak. Azonban nem fogadta el az orvosi prognózist, miszerint hátralévő életét pihenéssel kell töltenie otthonában. Küldetésének fő üzenetét személyes példával is alátámasztja és továbbadja könyveken, előadásokon és utazásokon, de főként az élet élvezetén keresztül. Bár szerette az életet, de tudta, hogy hamarosan meg fog halni, és felkészítette fiait örökségének továbbvitelére.

2009-ben don Miguel szervezete a vártnál gyorsabban kezdte feladni a harcot, így szívátültetésre jelentkezett – 2010 augusztusában került transzplantációs listára. 2010. október 9-én sikeres szívátültetésen esett át. Számára ez egy új kezdet, amelyet mély hálával és nagylelkűséggel fogad, és igyekszik küldetését az emberiség felé közvetíteni.

A szerző könyvei

    Feed has no items.

Cikkek a szerzőtől: