Ha a pillanatnak élnénk, ha a jelenben léteznénk, ha szeretetben és barátságban élnénk, és törődnénk egymással… a világ alapvetően más volna. Az egyénnek meg kell változnia, hiszen a világ nem egyéb, mint az egyéni lélek kivetülésének jelensége.

OSHO

Osho ellenáll mindenféle kategóriának. Beszédei, előadásainak ezrei lefedik az élet szinte minden területét a személyes útkeresésétől kezdve a legsürgetőbb szociális és politikai kérdésekig.

Könyvei nem írásban születtek, hanem azon beszédek hang- és videofelvételeinek átiratai, amelyeket Osho nemzetközi hallgatóságainak rögtönzött. Ahogyan ő fogalmaz: „Tehát ne feledjétek: akármit mondok, az nem csak nektek szól… A jövő generációihoz is beszélek.”
A londoni Sunday Times „a 20. század 1000 formálójának egyikeként” jellemezte Oshót, Tim Robbins amerikai író pedig „Jézus Krisztus óta a legveszélyesebb embernek” nevezte. Saját munkásságáról Osho úgy nyilatkozott, hogy segít megteremteni egy újfajta emberi lény megszületésének feltételeit. Ezt az új embert gyakran írta le „Zorba, a buddha”-ként, aki egyaránt képes élvezni Zorba, a görög földi örömeit és Gautama Buddha csendes derűjét.
Bővebb információkat angol nyelven az Osho International oldalán olvashatsz.

Osho munkásságának minden aspektusán vezérfonalként fut végig egy elképzelés, amely egyaránt magában foglalja a keleti világ időtlen bölcsességét és a nyugati tudomány és technika legtágabb lehetőségeit.
Osho közismert a belső átalakulás tudományához tett forradalmi hozzájárulásáról, amelyben a meditációt a modern élet felgyorsult ütemének figyelembevételével közelíti meg. Egyedülálló „aktív meditációit” arra tervezte, hogy először a test és az elme felgyülemlett feszültségeit szabadítsák fel, s ezzel megkönnyítsék a meditáció gondolatok nélküli és ellazult állapotának átélését.

A szerző könyvei

 • OSHO Zen tarot kártya

  Az Osho-féle Zen Tarot a jelent tükrözi, az itt és most pillanatát mutatva meg. Az […]

 • Kreativitás

  „A kreativitás a létező legnagyobb lázadás. Ha teremteni akarsz, meg kell […]

 • 3 lépésre a felébredéstől

  Felébredni azt jelenti, hogy az álom véget ér. Az a tudattalan álom ér véget, […]

 • A szeretet ereje

  A szeretet egyik megnyilvánulása a meditáció, amely alapjaiban változtatja meg az […]

 • Minden napra

  Osho felismerései több mint harminc éve jelentenek nagy örömet és kihívást a […]

 • Az ego könyve

  „Az ego egy óriási jéghegy. Olvaszd fel! Olvaszd fel mély, őszinte szeretettel, […]

 • Tantra

  Miért van szükségünk szexre? Osho szerint azért, mert az orgazmus másodperceiben […]

 • Öröm

  Ha depresszióról, szomorúságról és szenvedésről hallunk, rögtön elhisszük – […]

Cikkek a szerzőtől:

10 szerző, akinek gondolataival leggyakrabban találkozhatsz az Instagramon

10 szerző, akinek gondolataival leggyakrabban találkozhatsz az Instagramon

Osho 1. Osho Igazán érdekes, ugyanakkor sokat vitatott személy. Már kora gyermekkorától önálló, szabad életet élt, próbára téve a vallási, társadalmi és politikai tradíciókat. Mindig azt hangsúlyozta, hogy a tudást…
bővebben