A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő momentum február 14-re esik. És nem csak Valentin-nap alkalmából. Idén pont erre a napra esik a Sivaratri nevezetű indiai spirituális ünnep, ami az egyik legvarázslósabb napja az évnek. Szóval meditáljunk rá a kívánságainkra, és vonzzuk be őket.

 

Kos

(március 21 – április 20)

Némi félreértéseket kell legyűrnünk a barátaink és a pénzkeresetünk terén ezen a héten, hogy lelkileg egyensúlyba kerüljünk, de így hosszú időre konfliktusmentes, harmonikus állapotra számíthatunk.

 



Bika

(április 21 – május 21)

A munka/életfeladat terület kerül előtérbe ebben az időszakban, és ezen belül is az újítás, az alternatív szemléletkialakítás, és minden, ami valamelyest kimozdít bennünket a megszokottból, a hétköznapiból.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Ezen a héten azzal tudunk lelkileg fejlődni vagy lelkileg harmóniába kerülni, ha másokért teszünk. És nem feltétlen „csak” a szeretteink jöhetnek most szóba, hanem a kevésbé közeli kapcsolataink, vagy akár idegnek is.


Rák

(június 22 – július 22)

Az intellektusunk területén leszünk aktívak ezen a héten. Leginkább gondolkodásunk azon része kerül majd fókuszba, hogy miként tudunk rázósabb élethelyzeteket megoldani, problémás dolgainkat megjavítani.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Az otthonunk, a gyermekeink és a partnereink fogják kitölteni ezt a hetünket, és most könnyebb lesz feldolgoznunk a félreértéseinket és azokat a feszült helyzeteket, amelyek még nem oldódtak fel a családi légkörben.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Eljött az idő, hogy a tanultakat elkezdjük használni is. Vágjunk bele azokba az álmainkba, amelyekért már oly sokat tettünk. Amelyekért tanultunk, áldozatokat hoztunk, és oly sok nehézséget vállaltunk.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Beszédes hetünk lesz, és szinte ihletett állapotban leszünk a tanácsadás terén. Olyan elképesztő könnyedséggel fogunk tudni meggyőzően és még jót is mondani, hogy mi magunk is meglepődünk majd, hogy honnan tudjuk mindezt.



Skorpió

(október 24 – november 22)

A szívünk és lelkünk elégedettsége kerül terítékre. Kezdjük el leépíteni a kellemetlenségekkel járó külsőségeket, és próbáljunk minél több pozitívumot invitálni a mindennapjainkba.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Mielőtt nekiveselkednénk ennek a hétnek – és ez most egy pörgősebb hét lesz –, egy picit el kell vonulnunk a világtól. Pihenjünk rá, próbáljunk egy picit lelassulni, és utána feltöltődve, telis-tele energiával vágjunk bele.


Bak

(december 22 – január 20)

A pénzügyeink fogják lefoglalni a figyelmünket ebben a szakaszban. Bevétel, kiadás, mi marad, mennyi kellene még, stb. Szóval könyveljünk, tervezgessünk és próbáljuk optimalizálni a rendelkezésünkre álló anyagiakat.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Most minden, ami történni fog velünk, azon fog állni vagy bukni, hogy mennyire jön át a személyiségünk. Szóval vegyük elő és töltsük csőre a személyes varázsunkat, mert most ez fog kelleni, hogy összerántsuk a dolgainkat.


Halak 

(február 20 – március 20)

Lezáró hétnek nézünk elébe. Most mindent könnyebb lesz befejezni, letárgyalni és elengedni, szóval próbáljunk most olyan dolgokra összpontosítani, amelyeket le kell zárnunk és egy ideje már húzódnak ezek a feladatok.

www.bhaktikutir.hu