Olvasd el heti horoszkópunkat
(2019. május 10 – május 17)

A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőzőjegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő pillanat a 17-ére eső Naraszimha nap lesz. Indiában ezen a napon milliók ünneplik a Védelmezés Istenének napját.


Horoszkóp Kos

Kos

(március 21 – április 20)

A gyermekeinkről, a partnereinkről és a lelkünkről fog szólni ez a hét. És a kemény munkáról! Ez lehet külső vagy belső munka, így azt mi határozhatjuk meg, hogy kertet ásunk, mint csapatépítő foglalkozás, vagy leülünk és komolyabb beszélgetéseket folytatunk a családunkkal.Bika

(április 21 – május 21)

Tanulás, gyakorlás és alkalmazás lesz a program ebben az időszakban, tehát legyünk aktívak és próbáljunk valami újat beépíteni az életünkbe. Az alkalmazás és az újítás leginkább úgy lesz jó hatású a lelkünk szempontjából, ha valakinek ezzel önzetlenül segítünk is.


Ikrek

(május 22 – június 21)

A beszéden és a kommunikáción lesz a hangsúly ebben a szakaszban. Mindenféle kommunikáción, szóval a régóta húzódó fontos beszélgetésektől a már egy ideje nem megírt levelekig, most kell mindenre rápörögni.


Rák

(június 22 – július 22)

Mi, a családunk és az otthonunk kerül terítékre, mindez a lelki egyensúly és béke szemszögéből. Tehát megúszhatjuk a hetet az otthonunk szépítgetésével is, de belemehetünk intenzívebb témákba is azzal, hogy azt hozzuk fel, kinek mi a szerepe a családi egyensúlyban, vagy éppen annak borulásában.


Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

A belső érzet az lesz ezen a héten, hogy sokat kommunikáljunk, mindezt hárításból. Amíg mások dolgaival foglalkozunk, úgymond a saját teendőink nem kerülnek előtérbe. De a sors nem így működik. Figyeljünk a nekünk mondottakra, mert benne lesz az a segítség, ami elindít minket azon az úton, hogy majd jó legyen.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Azokra a barátainkra kellene odafigyelnünk ebben a szakaszban, akik már szinte családként vannak ott az életünkben. Ők már olyannyira közel állnak hozzánk, hogy nem feltétlen hangoztatják a saját bajaikat, mert nem akarnak terhelni bennünket. Lepjük meg őket, figyeljünk rájuk.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

A munkánk és a pénzkeresetünk kerül előtérbe, mindez abból a szempontból, hogy az említett területek miatt miről kell lemondanunk és hogy mindez lelkileg milyen beteljesedést hoz számunkra, és persze azt, hogy ezek mennyire vannak egyensúlyban.Skorpió

(október 24 – november 22)

Egy kis elvonulás, dolgok és kapcsolatok lezárása és az ezt követő szakaszra való felkészülés kerül terítékre ezen a héten. Mint Skorpió az ezt követő bosszú fontolgatása is felmerülhet, de ezzel a tradícióval immár szakíthatunk is, és arra összpontosítsunk, hogy mit tanultunk a lezárt ügyleteinkből.


Nyilas

(november 23 – december 21)

A spirituális életünk, gyakorlataink fognak ütközni a materiális életünk munka és pénzkereset területeivel. Vajon mennyire hozható ez a két terület egyensúlyba, és/vagy min kell változtassunk, hogy ez az egyensúly állapot kialakuljon. Ez lesz a hét kihívása!


Bak

(december 22 – január 20)

A munkakapcsolatainkon lesz a hangsúly ezen a héten. A jókon és a kellemetleneken is. Figyeljünk oda a jó viszonyainkra és legyünk hálásak értük. De ne feledkezzünk meg a nehezebbekről sem, mert most fogunk tudni változtatni azokon is, és persze a jó irányba.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Ezen a héten a feszültségoldás lesz a fő feladatunk. Az egyik csoport a partnereink köre lesz, a férfi/női kapcsolatainktól kezdve a munkahelyi együttműködéseinkig. Míg a másik halmaz a kényszerkapcsolatok területén zajlik majd, mint pl. a szomszédok, az alkalmazottak.


Halak

(február 20 – március 20)

Ezen a héten az intellektusunk lesz nagyon aktív, és hajlamosak leszünk mindent nagyon racionálisan szemlélni. De vigyázzunk arra, hogy ne legyünk túl kritikusak, mert a környezetünk nem ehhez van szokva, bele kell tennünk egy kis lelket az egyenletbe.

www.bhaktikutir.hu