A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő momentuma az október 1-jén kezdődő Navaratri. Ilyenkor Indiában 9 napig folyton az Istennők tiszteletéhez kapcsolódó felajánlásokat tesznek, és hatalmas ünnepséget rendeznek.

 

 

Koskos

Spirituális válaszok adódnak, és lehetőségek nyílnak arra, hogy harmóniába kerüljünk magunkkal és a partnereinkkel. Járjunk nyitott szemmel, ősi tanításokból, egy lelki indíttatású baráttól bárhonnan jöhet az az inspiráció, amire most szükségünk van.


bika
Bika

Éleslátásunk és segítő szándékunk most is megnyugvást és a mögöttes elvek megértését ruházzák rá környezetünkre. Segítsük szeretteinket és környezetünket, komoly előrelépésekben támogathatjuk őket.


horoszk-copy-copy


Ikrekikrek

Tanulással kapcsolatos hetet élhetünk meg. Minden, ami a fejlődésünket mozdítja előre, extra áldásban részesülhet. Sőt, olyan tudással kerülhetünk kapcsolatba, ami hosszú távon is meghatározhatja az életünket.


rakRák

Példát mutatva hatással lehetünk a gyermekeinkre, a velünk egy háztartásban élőkre, az alkalmazottainkra, és még a szomszédjainkra is. Amibe most belekezdünk, magával ragadhatja a környezetünket is.


 

Oroszlánoroszlan

Elképzeléseinket futtassuk át környezetünkön. Valószínű lágyítani fognak az ötleteinken, és építő kritikájuk révén mi is finomodhatunk, ami akár azt is szolgálhatja, hogy még több emberhez jusson el egyedi látásmódunk.


szuz
Szűz

Fizikai teendőkkel indul a hetünk, de a hét végére átszellemülhetünk, és elmélyülhetünk a lelki béke és harmónia mélységeibe. Hiszen az e heti lecke az lesz, hogy először rendezzünk el mindent a világi életünkben és utána elmélyülhetünk a lelki örömökben.


Mérlegmerleg

Ha nem tudod, hol tartasz, kezdj mindent elölről, szól a tantrikus mondás. Szóval kezdjük elmélyüléssel a hetet, és ellenőrizzük le a motivációinkat és a miértjeinket. Majd elhatározással, szavakkal és tettekkel kövessük le az azt követő napokat.


skorpio
Skorpió

A családunk és a barátaink között fog eltelni ez a hét. A segítségünk és a támogatásunk felülmúlhatatlan segítségnek is tűnhet nekik, így természetesen segítsük és támogassuk őket. Munkahelyi ismeretségeink is élvezhetik majd figyelmünket.


Nyilasnyilas

A nagy felismerések hetének nézhetünk elébe. Az életfeladatunk most mindennél jobban előtérbe kerülhet, sőt az életutunk mögötti miértek is felszínre törhetnek ezen a héten. De azért ne nagyon vonuljunk el a külvilágtól.


bakBak

Egy kis térre lenne szükségünk, és ki is fáradtunk. Amennyiben megoldható, utazzunk el külföldre, vagy itthon valahová, nagyon messze a nyugati és városi atmoszférától. Kapcsolódjunk ki, töltődjünk fel!


Vízöntővizonto

Amennyiben a munkánk területén el tudjuk kerülni a belső harcot és az irányunkba küldött rosszallást, kiváló hétnek nézünk elébe. Szakmailag is és ranglétra szempontjából is egy jó hétnek indulunk neki.


halakHalak

Az e heti lecke az együttműködés. A határ a csillagos ég. Amennyiben most össze tudunk állni másokkal, vagy olyan feladathoz látunk hozzá, amit többedmagunkkal tudunk megoldani, ne habozzunk, vágjunk bele.

www.bhaktikutir.hu