A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a március 31-re eső Hanumán nap lesz a fő momentum. Hanumán az egyik legsokoldalúbb Isten az ősi indiai kultúrában, így a kismamák, a gyerekek, a szerzetesek, a harcosok mind hozzá szoktak imádkozni vágyaik eléréséért.

 

Kos

(március 21 – április 20)

Érdekes hétnek nézünk elébe. Egyrészről fel fog erősödni az a vágyunk, hogy energiát tegyünk a kapcsolatainkba, másrészről pedig lelkileg ott lesz bennünk az az indíttatás, hogy picit elvonuljunk a világtól.

 



Bika

(április 21 – május 21)

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozzuk ki ebből a szakaszból, spirituálisan kell lefoglaljuk magunkat. Viszont szervezetten és összeszedetten kell mindezt megtennünk, nem spirituálisan „ellazázva”.


Ikrek

(május 22 – június 21)

A gyermekeink és a diákjaink fogják a legtöbbet igényelni a figyelmünket, mindezt úgy, hogy most csak ránk van szükségük. Hagyjuk a partnereinket pihenni ebben az időszakban, most a mi energiáink tudja előre mozgatni az életünket.


Rák

(június 22 – július 22)

Kiváló hetünk lesz tanulmányok szempontjából, és most nemcsak akadémikus tudást leszünk képesek megszerezni, hanem tapasztalati tudásra is szert tehetünk. Csak próbáljunk minél több új dolgot alkalmazni is!


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Beszélgetős hétnek nézünk elébe, és ebben a helyzetben sokan fognak keresni bennünket, a véleményünkre kíváncsian. Abból fogják a legtöbbet profitálni, ha a tapasztalatainkat adjuk át nekik, és nem a tanult, de felszínes információinkat.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

A családunk és a nagyon közeli kapcsolataink kerülnek előtérbe ezen a héten. Most annak jött el az ideje, hogy fizikailag aktivizáljuk magunkat, töltsünk velük több időt, menjünk el velük ide-oda.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Aktív hét vár ránk, abból a fajtából való, amely leginkább az önzetlen másokon segítésen alapszik. Materiális törekvésre ez a hét alkalmatlan, de segítő munkára kiváló.



Skorpió

(október 24 – november 22)

Vigyázzunk arra, hogy mit mondunk, vagy inkább arra, hogy mit sejtet a kommunikációnk. Persze ha valaki meg akar bántódni, az meg fog, de tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy ne lehessen rémeket látni a kommunikációnkban.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Némi extra erőfeszítést és lemondást kell produkálnunk a munkánk/életfeladataink területén ezen a héten. Fizikai, szellemi és érzelmi síkon is oda kell pakoljuk magunkat, így komoly személyi fejlődés vár ránk.


Bak

(december 22 – január 20)

Befejező hétnek nézünk elébe. Most könnyebb lesz olyan dolgokon túllépni, amelyeket mindeddig nem voltunk képesek feladni érzelmi kötődés vagy mentális ragaszkodás miatt, de ezek a lemondások erősebbé fognak tenni bennünket.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

A lelki egyensúlyunk és az ambícióink keresztmetszete kerül fókuszba ebben az időszakban. Próbáljunk olyan egyensúlyt teremteni magunkban, ami nem hajszol minket túlzásokba, de ugyanakkor marad bennünk motiváció a fejlődésre.


Halak 

(február 20 – március 20)

Ezen a héten az lenne az ideális, ha el tudnánk fogadni némi segítséget, mert akkor tudnánk előre haladni a dolgainkkal. Akár a legféltettebb projektjeinkbe is beengedhetünk embereket, természetes csak nagyon megbízható személyeket.

www.bhaktikutir.hu