A szóbeli megerősítések követező öt buktatója megakadályozhat abban, hogy valóra váltsd az álmaidat. Ha te is elgondolkoztál már valaha azon, hogy vajon mennyi időbe telik, amíg a megerősítéseid megteszik a hatásukat, nem árt meggyőződnöd róla, hogy ezek a gyakori korlátok nem állják útját szándékaid megvalósításának.

1. Olyan szavakat használsz a megerősítéseidben, amelyek nem váltanak ki érzelmeket.
Az érzelmek energiát hordoznak, és ez az energia az, ami beindítja a gondolataid megvalósulását. Az érzelmek hatalmas motivációs erővel rendelkeznek; hiteink megváltoztatásának katalizátorai. Ha a megerősítéseid csak puszta szavak, és miközben kimondod őket, azt gondolod: „Á, ez úgysem fog megtörténni”, akkor valóban nem fognak megtörténni. A megerősítések célja mindig az, hogy átérezd azt az érzést, amit akkor érzel majd, ha a vágyad valóra válik. Érezd hát át az örömöt, a szeretetet, a büszkeséget most! Engedd, hogy magával ragadjon, elsodorjon ez az érzés!
Mosolyogj! Válassz olyan szavakat a megerősítéseidhez, amelyek azonnal megváltoztatják az érzelmeidet!

2. A megerősítéseid jövő időben vannak.
Az állítás, miszerint „Egyszer még nagyon gazdag leszek”, a remény érzését kelti benned. A remény az az érzelem, amit akkor érzel, ha olyasvalamit akarsz, ami jobb annál, mint amid jelenleg van. Ha reményt táplálsz egy megerősítés kimondása közben, a reményt is fogod megteremteni. A remény pedig egy lépéssel mindig előrébb tartja az álmaidat, mint ahol te magunk állsz. Azáltal, hogy átfogalmazod a megerősítést a következőképpen: „Hálás vagyok a gazdagságomért”, a remény érzéséről a bőség és a hála érzésére váltasz. Ha pedig ezeket érzed, az olyan helyzeteket és forrásokat vonz majd hozzád, amelyek egy olyan valóságot teremtenek meg, amiben igazán hálás lehetsz a gazdagságodért.


KÖNYVAJÁNLATAINK  A TÉMÁBAN:

szobeli_megerositesek2Florence Scovel Schinn: A karmának nincs humorérzéke

Louise L. Hay: Meditációk és pozitív megerősítések minden napra

Eckhart Tolle: A most hatalma kártya

Pozitív megerősítések színező


3. Nem használsz megerősítéseket.
Előfordulhat, hogy olyan apatikussá válsz az elméd hatalmával kapcsolatban, hogy egészen elmerülsz helyzeted drámaiságában, és közben nem teszel semmilyen erőfeszítést azért, hogy változtass rajta. A megerősítések hatékonyak, de rendszeresen kell őket használni. Elmédet az ismétlés révén edzheted. Ha csak egyszer mondasz ki egy megerősítést, és aztán azon tűnődsz, miért nem történik semmi, azzal nem fogod megváltoztatni az életedet.
A valóságban akkor következik be elmozdulás, ha olyan erős hitet generálsz magadban, hogy egész nap azt érzed, új életet élsz.

szobeli_megerositesek34. Nem cselekszel.
Valójában ez a pont két akadályt takar, egybegyúrva. Először is, előfordulhat, hogy annyira belemerülsz a személyes fejlődéssel és az elme hatalmával kapcsolatos tanulmányokba, hogy elfelejted gyakorolni a megszerzett tudást. Egyre csak „készülsz” arra a pillanatra, amikor majd kész leszel rá, hogy megváltoztasd az életed, csakhogy az a pillanat mintha sosem jönne el. Ez valójában egy elkerülő stratégia, amit az elméd használ, hogy fenntartsa a status quo állapotát. Ilyenkor a félelem áll a háttérben, amit a következő megerősítéssel oszlathatsz el: „Akarom a változást.” Még ha úgy is gondolod, hogy az új élet, amit elképzeltél magadnak, tökéletes lesz, a változás megrémíthet és elbizonytalaníthat, hiszen az ember ösztönösen igyekszik kerülni a rémisztő dolgokat. De ha egyértelműen kijelented, hogy akarod a változást, elveheted a félelem erejét, amit azzal kapcsolatban táplálsz, hogy fejest ugorj az ismeretlenbe.
A nem cselekvés második aspektusa a bizalommal kapcsolatos. Miután ráfókuszáltál egy megerősítésre, és a gondolataid és a hited változni kezd, késztetést érezhetsz, hogy aktív lépéseket tegyél az álmod megvalósítása felé. Ez az a pont, ahol a fizikai világ összekapcsolódik az elme hatalmával. Míg a gondolataid és az energiád elegendőek ahhoz, hogy behívd az életedbe a megfelelő forrásokat és helyzeteket, a valóság megváltoztatásának leghatékonyabb módja a fizikai cselekvés. Bízz az érzéseidben, amelyek cselekvésre késztetnek! Erre mondják, hogy együtt mégy az áramlattal, követed a megérzéseidet, és valóra váltod az álmaidat.
Ha a szándékaid valaminek a megteremtésére irányulnak, akkor valóban meg is kell teremtened azt a valamit. Ne áltasd magad azzal, hogy ha például könyvet szeretnél írni, egy nap arra ébredsz majd, hogy már meg is írtad, és ott tanyázik a sikerlistákon. A megerősítések megkönnyítik és isteni ösztönzés alá vonják a cselekvést, ez utóbbit azonban nem spórolhatod meg.

szobeli_megerositesek45. Kételkedsz.
A megerősítések a hitről szólnak. Az ismeretlenbe vetett hitről. A hitről, amit a gondolataid váltanak valóra. Az istenibe vetett hitről. Az időzítésbe vetett hitről. A hitről, hogy kérésed meghallgattatik és figyelnek rád. Olvashatsz a legjobb technikákról, a leghatásosabb szavakról, érezhetsz érzelmeket, de ha kételkedsz abban, hogy ez a folyamat működik, a hatás elmarad.
Előfordult már veled, hogy megkérdőjelezted azt, ahogyan a megerősítéseidet használod, vagy vizualizálsz? „Ha elmondtam volna a megerősítésemet tegnap este; ha így mondtam volna, és nem úgy; ha több érzelmet éreztem volna a vizualizáció alatt, stb…”
Ha nem bízol benne, hogy a szavak, érzelmek és képek, amelyeket generálsz és kibocsátasz, működnek és teremtenek majd, a kétely válik a meghatározó érzéssé benned, és olyan manifesztációt indítasz be, amely nem változtatja meg az életedet.
Az igazság az, hogy bármilyen módon használhatod a megerősítéseidet, mindaddig, amíg tudod, teljes bizonyossággal, hogy valóra válnak. Ne engedd meg magadnak azt a luxust, egyetlen pillanatig sem, hogy megkérdőjelezd álmod megvalósulását. Tudd, hogy úton van feléd. Külső valóságunk nem fix; folyamatos áramlásban van, és állandóan változik, hogy alkalmazkodjon belső valóságunkhoz. Ha belül tudod, hogy valami igaz, igazzá válik. Erről van szó, ez a nagy titok. Higgy benne, bízz benne, tudd, és sose kételkedj! Tégy így, és az álmod csodás módon testet ölt a szemed előtt!