„Mielőtt belépünk egy kapcsolatba, nagyon fontos, hogy tudjuk, kik is vagyunk. Először is önmagunkat kell megismernünk, és csak utána jöhet a társunk.” – Lisa Nichols

Előbb neked kell úgy bánnod saját magaddal, ahogyan azt másoktól elvárod. Cselekedeteid mögött nagyon erőteljes gondolatok húzódnak meg. Ha nem szeretettel és tisztelettel viszonyulsz önmagadhoz, azt az üzenetet közvetíted, hogy nem vagy elég fontos, értékes, és nem érdemled meg a jó dolgokat. Az univerzum veszi a jelzést, és még több embert és helyzetet küld feléd, akik és amelyek igazolják saját negatív önértékelésedet. Ez azonban csak okozat. Az okot a gondolataidban kell keresned. Azokat kell megváltoztatnod. Ehhez frekvenciát kell váltanod, és a szeretet és a tisztelet rezgésszintjére kell hangolódnod. Ha így teszel, a vonzás törvénye az egész univerzumot megmozgatja, és az életed tele lesz olyan emberekkel, akik szeretnek és tisztelnek téged.

„Hogyan is várhatod, hogy bárki más jól érezze magát a társaságodban, ha te sem vagy kibékülve önmagaddal? Hiszen tudod: ilyenkor a vonzás törvénye, illetve A Titok értelmében ugyanezt váltod ki másokból. Tisztázd magadban a következő kérdést: „Vajon te úgy bánsz-e magaddal, mint ahogyan azt más emberektől elvárod?” – James Ray

Sok ember feláldozza magát másokért, mert úgy gondolja, ezzel jót cselekszik. Pedig ez nem így van! Az önfeláldozás mögött a nélkülözés, a „nem elég” gondolata húzódik meg. „Nincs annyi, hogy mindenkinek elegendő legyen, úgyhogy én inkább nem kérek” – szól az érvelés. Ezek nem pozitív érzések, amelyek előbb-utóbb neheztelésbe csapnak át. A bőség mindannyiunk számára adott, és saját felelősségünk, hogy bevonzzuk-e az életünkbe. Te senki helyett nem valósíthatod meg a vágyait, hiszen képtelen vagy az ő fejével gondolkodni és az ő szívével érezni. Neked saját magaddal van dolgod. Ha odafigyelsz, hogy mindig jól érezd magad, derűd úgyis átsugárzik a körülötted lévőkre is.

„Saját problémáidat neked kell megoldanod. Ne mutogass másra, hogy „ez az ember tartozik nekem”. Te magad adj többet magadnak. Szánj időt a töltekezésre, egészen addig, amíg úgy érzed, túlcsordul benned a pozitivitás és az adakozási kedv.” – Dr. John Gray

„Ha szeretetre vágysz… töltsd fel magad pozitív energiával, amíg mágnessé válsz.”

Charles Haanel

Mivel sokan megtanultuk, hogy mindig magunkat tegyük az utolsó helyre, kifejlődött bennünk a feleslegesség és az értéktelenség érzése. Ahogy ezek a vélekedések befészkelték magukat az elménkbe, újra és újra bevonzottuk azokat a helyzeteket, amelyek megerősítették negativitásunkat. Ez az, amin változtatni kell.

„Néhány ember az önszeretet és az önérvényesítés ötletét ridegnek, szívtelennek, sőt kegyetlennek találja. Pedig a dolognak van egy másik oldala is. Aki törődik saját magával, az valójában másokkal is törődik. Sőt a másokkal való törődés egyetlen, hosszú távon is eredményes módja, ha magunkkal törődünk.”

Prentice Mulford

Ahhoz, hogy képes legyél másoknak adni, előbb magadat kell feltöltened. Épp ezért általános érvényű szabály, hogy te vagy az első. A te örömöd az első. Mindenki a saját boldogságáért felelős. Ha megteremted a saját boldogságodat, és azt teszed, ami örömöt okoz neked, akkor másoknak is öröm lesz veled lenni, és mindenki példát vehet rólad. Amikor boldog vagy, nem is kell külön odafigyelned az adakozásra és a szeretetre. A túlcsordulás természetes jelenség.

„Sok olyan kapcsolatom volt, amikor a páromtól vártam, hogy bebizonyítsa nekem, milyen szép is vagyok, mert én magam nem láttam a saját szépségemet. Úgy nőttem fel, hogy hőseim Charlie angyalai voltak. Őket gyönyörűnek láttam, csak az volt a baj, hogy egyáltalán nem hasonlítottak rám. És egészen addig, amíg én magam bele nem szerettem Lisába – kávébarna bőrébe, telt ajkába és kerekded csípőjébe –, a külvilág sem értékelte szépségemet.” – Lisa Nichols

 

Azért nagyon fontos, hogy szeresd önmagad, mert enélkül nem lehetsz boldog. Ha nem vagy kibékülve azzal, aki vagy, blokkolod mindazt a jót, mindazt a szeretetet, amely az univerzumból feléd áramlik.

Ha rossz véleménnyel vagy önmagadról, az olyan, mintha kiszívnád az életet saját magadból, hiszen minden jó – legyen szó egészségről, gazdagságról, szerelemről – az öröm és a boldogság frekvenciájához kötődik. Kiapadhatatlan, szárnyaló energiák, csodás egészség és jólét – ezek teremnek a jókedv rezgésszintjén. Ha azonban rosszul érzed magad a bőrödben, olyan embereket, helyzeteket és körülményeket szabadítasz magadra, akik és amelyek igazolják és megerősítik negatív énképedet.

Válts fókuszt, és kezdj el azokra a dolgokra összpontosítani, amelyek csodálatosak benned. Gyűjtsd össze pozitív tulajdonságaidat. Ha ezekre figyelsz, a vonzás törvénye biztosan megmutat még egy párat. Ne feledd, azt vonzod magadhoz, amire gondolsz. Csupán annyit kell tenned tehát, hogy keresel magadban valami jót, és elmélyedsz ebben a tulajdonságodban. A vonzás törvénye azonnal válaszol majd a jelzésre, méghozzá újabb, hasonló gondolatokkal.
Kutasd fel hát jó oldalaidat! Keress, és biztosan találsz!

„Egészen biztos, hogy van benned valami csodálatos. Én negyvennégy éve tanulmányozom magamat, és mondhatom, néha össze tudnám csókolni saját lényemet! Neked is meg kell szeretned önmagad. Ennek semmi köze a beképzeltséghez. Amiről én beszélek, az az egészséges önbecsülés. Ha önmagadat szereted, másokat is szeretni fogsz.” – Bob Proctor

„Kapcsolatainkban általában a másikat hibáztatjuk. „A munkatársaim lusták, a férjem az agyamra megy, a gyerekeim problémásak.” Mindig a másik félre összpontosítunk. Pedig ha működőképes kapcsolatokra vágyunk, azt kell néznünk, hogy mit szeretünk és tisztelünk a másikban, nem pedig azt, hogy milyen kivetnivalót találunk benne. A panaszkodással ugyanis csak újabb panaszra okot adó dolgokat idézünk elő.


Még akkor is, ha egy kapcsolat válságban van – amikor nem működnek a dolgok, mindennaposak a veszekedések, és úgy érzed, hogy a másik az agyadra megy –, még ilyenkor is gyökeresen megváltoztathatod a dolgokat. Fogj egy darab papírt, és a következő harminc napban írd fel rá az összes jó tulajdonságot, ami miatt szereted az adott embert. Jegyezz fel mindent, ami kedves benne a számodra. A humorát, a támogatását, mindent. Észre fogod venni, hogy ha elismered pozitív oldalát, és erre összpontosítasz, a problémák maguktól megoldódnak.” –
Marci Shimoff

 

 

„Gyakran előfordul, hogy boldogságunkat mások kezébe adjuk, ők azonban nem képesek megfelelni az általunk támasztott elvárásoknak. Hogy miért? Mert saját jólétünkért csakis egyetlen ember vállalhat felelősséget: mi magunk. Még a szüleink, a párunk vagy a gyermekeink sem tehetnek boldoggá bennünket. Ők csupán osztozhatnak a mi boldogságunkban, a többi rajtunk múlik.” – Lisa Nichols

 

Az öröm a szeretet frekvenciájához kötődik, amely a legmagasabb és legerőteljesebb rezgésszint. A szeretetet nem veheted kézbe. Azt csak a szíveddel érezheted. A szeretet létállapot. Láthatod jeleit más embereken, de a szeretetet, mint érzést neked kell átélned, neked kell együtt rezegned vele. Erre végtelen számú lehetőség kínálkozik, és ha élsz velük, képes leszel tökéletes harmóniába kerülni az univerzummal.

Szeress mindent, amit csak lehet. Szeress mindenkit, akit csak lehet.

Összpontosíts azokra a dolgokra, amelyeket szeretsz. Érezd és éld át a szeretetet, és meglátod, hogy az megsokszorozódva tér vissza hozzád! A vonzás törvényének értelmében újabb és újabb szeretnivaló dolgok keresztezik majd az utadat. Amikor szeretet van benned, úgy tűnik, hogy az egész univerzum körülötted forog, lesve vágyaidat, és minden elképzelhető jó dolgot és jó embert hozzád küld. Hidd el, hogy így van!

  • Ha társra vágysz, ügyelj rá, hogy gondolataid, szavaid, cselekedeteid és körülményeid ne keresztezzék elképzeléseidet.
  • Neked magaddal van dolgod. Önmagad feltöltése nélkül nincs mit adnod másoknak.
  • Szeresd és tiszteld önmagad, és ha így teszel, olyan embereket vonzol magadhoz, akik ugyanígy viszonyulnak hozzád.
  • Amikor rosszul érzed magad a bőrödben, blokkolod a szeretetet, és olyan embereket és helyzeteket vonzol magadhoz, akik és amelyek megerősítenek negatív önértékelésedben.
  • Arra összpontosíts, amit szeretsz magadban, és a vonzás törvénye további jó tulajdonságokat csalogat majd elő belőled.
  • Ha működőképes kapcsolatra vágysz, azt nézd, hogy mit tisztelhetsz a másikban, és ne panaszkodj. Ha a jó tulajdonságaira összpontosítsz, ezeket hozod elő belőle.

Forrás: A Titok

Ajánlott könyvek:

A titok

A varázslat

Az elbűvölő nő