Ahhoz képest, hogy milyen sok embernek megváltoztatta az életét, vajmi keveset lehet tudni A titok szerzőjéről, Rhonda Byrne-ról. A könyv mindenütt ott van – ő maga azonban sehol.

Mindig visszahúzódó típus voltam, de az üzenet az, ami lényeges, nem a hírmondó. A háttérben maradtam, hogy hadd ragyogjon az, ami szent –nevet kaliforniai otthonában.

Amit tudunk a spirituális keresővé és tanítóvá vált ausztrál TV producernőről az, hogy elvált, és van két lánya: Skye, aki A titok csapatának főszerkesztője és Hayley.

A képen a Kaliforniában élő Rhonda Byrne, aki azután fedezte fel A titkot, hogy valaki megajándékozta Wallace Wattles könyvével, a The Science Of Getting Rich egy példányával

Az, ahogyan felfedezte A Titkot, legendába illő történet. „Nagyon kemény, zúzós évem volt. Minden, ami elromolhatott, el is romlott.” Az édesapja meghalt, édesanyja pedig a gyász fájdalmától katatóniába zuhant. Egyik este Rhonda könyvelője telefonált, hogy a produkciós vállalat, amit vezetett, a legutóbbi projekten kétmillió dollárt bukott, és 30 napon belül maga is pénztelenné válik.

„Ahogy letettem a telefont, újra csöngött. Az édesanyám volt, azt mondta, hogy az apám nélkül nem tud tovább élni.” Rhonda sírva ment ki az erkélyre. A lánya, Hayley utánament, megvigasztalta, hogy minden el fog rendeződni, és átnyújtotta neki Wallace Wattles könyvét, a The Science Of Getting Rich egy példányát, aminek az egyik fő üzenete, hogy a hála érzése segít visszaszerezni a kontrollt az életünk felett. 

„Ahogy olvastam, éreztem, hogy az életem örökre megváltozik. Megmondtam a könyvelőmnek, hogy egy sorsfordító projektbe vágok, ami az egész világon végig fog söpörni. Jaj, hogy nézett rám!”

 

 

Rhonda még mindig nem tudja biztosan, hogyan sikerült. „A mai napig nem tudom, honnan lett meg rá a pénz. Az otthonomra jelzálogot tettem, folyószámlahitelt vettem fel, és minden hitelkártyámat kimaxoltam, de még így sem volt elég.

Most itt A legnagyobb titok, ami Rhonda ígérete szerint még inkább át fogja alakítani az életedet. Azok, akik A titok tanításait arra használják, hogy megnöveljék a bankszámlájukat, vigyázzanak, mert ezúttal a titok sokkal spirituálisabb természetű. Rhonda az új könyvében olyan bölcseket vonultat fel, mint a New Age-szerző Deepak Chopra vagy a spirituális tanító Eckhart Tolle.

Annál nagyobb tragédia nincsen, ha egy sötét felhő van a fejed fölött, és nem tudod, hogy ki vagy igazából. Ez a könyv arról szól, hogy lehámozd magadról mindazt, ami nem te vagy igazán. A szerző szinte vallásos buzgalommal mesél A legnagyobb titokról: „Bár az anyagi gazdagság remek, élvezetes és mindenkinek legyen meg mindene, amit csak szeretne, az igazság az, hogy tartós boldogságot nem lehet tőle várni.”

 

Mindannyian megéltük már. Amikor megvesszük azt a bizonyos új autót, vagy találkozunk a tökéletes társsal, önfeledtek leszünk, de nem tart örökké.
Az igazság, hogy a boldogság az, akik ténylegesen vagyunk: mibennünk lakozik.”

 

„Viszont van két faktor, amelyek elfedik: a negatív gondolatok és az ezek által kiváltott negatív érzések. A titok lapjairól megtanultuk, hogy minden gondolatunk teremtő hatalommal bír, akár pozitív, akár negatív, úgyhogy akár egészségről, pénzügyekről, családról, akár kapcsolatokról van szó, érdemesebb arra gondolni, amit ténylegesen szeretnénk.

A negatív gondolatok betegségeket okoznak a testben, ezek azok, amelyek valójában károsak és szenvedést okoznak. A legnagyobb titok minden gyötrelemtől megszabadít, mivel megtanítja azt, hogyan vess véget a negatív gondolatoknak és érzéseknek.”

De mi a helyzet az éhínséggel, a járványokkal, a balesetekkel? Talán azt állítja, hogy ezeket is a negatív gondolatok idézik elő? „Rengeteg tényező játszik közre, de ha negatív érzéseink vannak valamivel kapcsolatban, azzal csak rontunk a helyzeten, mivel a gondolataink hatalma energetizálja a dolgokat.”

 

 

Ha elengedjük az ellenállást, akkor a dolgoknak meg kell változniuk. Ha szabadon eresztjük az ellenállást és megtelünk szeretettel, akkor ellensúlyozzuk a negativitást. De általában azt csináljuk, hogy arra összpontosítunk teljesen, hogy mi az, amit nem szeretnénk, és ezáltal megnöveljük.” Például világméretű járvánnyá?

Pontosan. De máshogy is ránézhetünk a dologra. Megmutatta nekünk, hogy a semmiből megjelenhet valami, ami mindannyiunkat a padlóra visz.”

A felszínen rossznak tűnik, de valójában nem az. Az igazság az, hogy az anyagi világban semmi nem biztonságos és senki sincsen védelem alatt, és ha ez nyilvánvalóvá válik, elkezdünk másfelé keresgélni.”

Lehetünk szkeptikusak, de harmincmillió eladott példány arról árulkodik, hogy az írónő tud valamit.

Forrás: www.dailymail.co.uk

 

Ajánlott könyvek:

A LEGNAGYOBB TITOK

A siker alapelvei könyv

A titok

Az erő