Szemezgetés az Édesvíz Kiadó legjobbjaiból: ezeket az ezoterikus témákat és gondolkodókat követitek a legtöbben.

Az ezotéria az emberiséggel egyidős jelenség. Definíciója szerint olyan titkos tanok gyűjteménye, melyek csak egy szűk, beavatott csoport előtt tárják fel titkaikat: ide sorolható minden olyan irányzat, amely korunk egzakt, tudományos tényeken alapuló értékrendszerébe nem illik bele. Az ezotéria varázsdoboza azonban csak azok előtt nyílik meg, akik képesek megtalálni hozzá a kulcsot, ők viszont földcsuszamlásszerű élményekkel és káprázatos felismerésekkel gazdagodnak, hogy tartós életváltozásra váljanak képessé.

Pillants be a kulisszák mögé, és merülj el a legnépszerűbb, halhatatlanná vált ezoterikus gondolkodók titkaiban! 

 

A világ egyik legprogresszívebb gondolkodója, akik sokunk életét megváltoztatta: Osho

Ő napjaink egyik megkerülhetetlen kortárs misztikusa és tudósa, akinek tanácsait a mai felgyorsult világban kétszeresen érdemes megfogadnod.  “A meditáció útja” című könyvében Osho megmutatja az utat a benned rejlő mélységhez, ahová a három legfontosabb szerv: a test, a lélek és az elme összehangolt, ritmusos mozgása visz el, kizárva minden digitális zajt és előre meghatározott formát.  Osho azt tanítja: dobd el azt a korábban beidegződött élményt, hogy a meditáció nem más, mint jógapózban ülni egy fa alatt! Fel kell, hogy ismerd, ez csak egy a lehetséges utak közül, ami lehet, hogy néhány embernek megfelel, de korántsem mindenkinek. A futás, az úszás, a tánc, egy séta, vagy bármilyen tevékenység lehet meditáció, ha tudod, milyen technikákat alkalmazz. Karnyújtásnyira áll tőled a lehetőség, hogy felfedezd önmagad belső mosolyát, a relaxáció, a hallgatás, az egonélküliség és a megfigyelés szabadságát!

 

A bölcsek köve és a karma

A spirituális útkeresők egyik bibliája Szepes Mária halhatatlan regénye, A vörös oroszlán, amely négy évszázadot ölel fel izgalmas cselekményében. Az egykor nagy vihart kavaró és mai olvasóját is hatalmába kerítő, különleges hangulatú könyv nemcsak az alkímia történetét meséli el, hanem kulcs a keleti filozófia kapujához is. Évtizedek óta ugyanazt a hatást váltja ki azokból, akik kézbe veszik: letehetetlen, átfogó, izgalmas történet, mely egy ponton beavatási kötetté alakul át.

“Mindenki tud valamit a reinkarnációról és a karmáról, de sokan nem értik a működését, vagy nem tudják, milyen összetett kérdéseket foglalhat magában” – mondja Stephen Knapp, a Karma és reinkarnáció című könyv szerzője, amelyben az ősi, védikus indiai szövegekben található eredeti tanításokat dolgozza fel. Ez a tanítás azoknak szól, akik meríteni szeretnének a világ 80%-a számára követett hitrendszerből: a reinkarnációból, és megismerni a vele szorosan összefüggő karma törvényeit, így téve tudatosabbá és értékesebbé a mindennapokat.

 

Az angyali szférák

A spirituális fejlődés és a spirituális üzenetek megértése szempontjából gyakran az álomfázis a legtermékenyebb időszak. Sokan számolnak be látnoki álmokról, útmutatásról a karrierrel, otthonnal, családdal kapcsolatban. Az álmodba behívott angyalok segíthetnek, ha következetes, tiszta útmutatásra van szükséged. Hallgasd meg az angyalok üzeneteit, tanuld meg kommunikációjukat, hogy szinte észrevétlenül megszabadulhass a téged korlátozó gondolatoktól.

 

Klasszikusok

Louise L. Hay önmegerősítő technikái, az önszeretet és az öngyógyítás képességére tanító bevált módszerei, pozitív tanításai emberek millióinak segítettek már abban, hogy új alapra helyezzék életüket. A Louise által megfogalmazott üzenetek a spirituális gondolkodásmód globális tartópilléreivé váltak az évek alatt. Louise egész életében kitartóan vallotta: amire odaadóan figyelsz, legyen pozitív vagy negatív töltetű, növekedni kezd. Ne siránkozz foly­ton, inkább arra koncentrálj, amit el akarsz érni!

Hasonló metodikát követ Don Miguel Ruiz is, aki Az öt egyezség című, világhírű könyvében bebizonyította, hogy ha képes vagy felszabadulni az önként válladra rakott terhektől, a valóság mélyebb megismerésének lehetősége nyílik meg előtted. Az ezoterikus világirodalom egyik klasszikusa azt a pontot keresi, amikor még azonos voltál születéskori önmagaddal. Ide kell visszatérned, hogy megteremtsd saját, új, stabil érzelmi világodat, ami boldogságod kulcsa és belső töltekezésed állandó helyszíne lesz.

Vidd magaddal búcsúzóul az író üzenetét, amely A szeretet iskolája című könyvében szerepel:

“Az igazi boldogság belülről fakad.
Senkit sem tehetünk felelőssé saját boldogságunkért. Márpedig a legtöbben ezt teszik, amikor megházasodnak: valaki más kezébe helyezik boldogságukat, és abban reménykednek, hogy az illető majd boldoggá teszi őket. Ha boldogságunkat másra bízzuk, előbb-utóbb elveszítjük azt.”